Postitatud

Eriomadustega monitorid vastavalt valdkonnale

Autor: EIZO

Jaapani kõrgekvaliteedilisi visuaaltehnoloogia lahendusi loova ettevõtte EIZO eesmärk on toota parimaid monitore, mida tehnoloogia võimaldab. Lahenduste loomisel kasutatakse maailmas tunnustatud Rootsi visuaalse ergonoomika ja madala radiatsiooni standardeid, mis võimaldab luua üle maailma hinnatud ja tunnustatud lahendusi ning kasutada neid väga erinevates valdkondades visuaalsete lahenduste loomiseks.

EIZO monitore arendades on arvestatud erinevates valdkondades oluliste tööfunktsioonidega ja nii on loodud lahendusi, mis arvestavad erivajadusi, tööd lihtsustavad, on ergonoomilised ja tervist säästvad.

Kontorites: kauplemisruumides, kontrollruumides, koolides ja ametiasutustes

EIZO FlexScan monitore iseloomustab kõrgetasemeline pildikvaliteet ja energiasäästilkkus, mis võimaldab kauplemisruumides töötada pikki tunde korraga paljusid monitore jälgides. Lisaks toetab kauplemistegevust ka selleks spetsiaalselt loodud tarkvara, mis võimaldab monitore ja arvuteid jälgida ning juhtida.

Kontrollruumide jaoks heade omaduste seas võiks välja tuua võimaluse ekraani jälgida erinevate nurkade alt ja seda kuni 178 kraadi, lisaks heleduse sensorid, kõrguse reguleerimise ja püstasendisse ekraani keeramise võimalus.

Üks hea omadus, mis koolides ja ametiasutustes kasuks tuleb, on silmade koormust vähendav lahendus. Nimelt on olemas vilkumisvaba funktsioon ja päevavalgust arvestav valgusrežiim, mis silmade tervisele hästi mõjuvad.  

Loomealadel: profifotograafias, disainimisel ja trükkimisel ning järeltöötluses

EIZO monitorid on loodud selliselt, et värvide omadused on kattuvad nii ekraanil kui ka väljatrükil. Värve kuvatakse korrektselt ja näiteks fotograafia töövoos värvide kasutamine on järjepidev ja ei muutu. ColorEdge monitorides kasutatakse tehnoloogiat, mis ei väsita silmi.  ColorEdge 4K seeria monitorid pakuvad DCI 4K ja 4K UHD standardile vastavaid pikselitihedusi. Lisaks on mitmeid olulisi omadusi, mis võimaldavad mugavalt nii värve kalibreerida kui ka gradueerida. EIZO HDR tehnoloogiaga on saavutatav heleduse tase 1000 cd/m2 ja kontrastsuse suhe 1,000,000:1, mis on vajalik HDR kuvale.

Kodustes mänguarvutites ja meelelahtuses

Smart Insight Demolition parandab mängimiselamust sellega, et automaatselt valib heleduse, värvitiheduse ja resolutsiooni vastavalt mängule ja ei tee seda üle ekraani nagu tavapäraselt, vaid just sellistel aladel, kus see kohane on.

FORIS monitoride kasutajatel on võimalus sätteid jagada ka teiste mängijatega EIZO G-Ignition Drive pilves ja saada endale ka selliseid, mida kasutavad professionaalid ja teised mängijad. Lisaks on olemas ka mobiiliäpid, mis võimaldavad puldina sättida monitori kasutajale sobivaks.

Vilkumisvabad ekraanid, heleduse tasemed ja paljud muud omadused ning läbimõeldud ergonoomika võimaldavad mänge nautida tunde, ilma et see tervisele halvasti mõjuks. Väheoluline ei ole ka läbimõeldud omadus, et ekraanide servad on peenikesed ja nii ei teki kõrvutiasetsevate monitoride vahele mängupilti lõhkuvaid jämedaid jooni.

Foris monitoridel on olemas „kino“ funktsioon, mis teeb värvid eredamaks ja ilmekamaks ning suurendab seeläbi vaatamisel tekkivat elamust.

Tervishoius: turvalisus ja jälgimine, operatsioonisaalides, diagnostikas, mammograafias ja patoloogias

Hübridiseerimine, invasiivsuse vähenemine, robotite abil opereerimine ja videoseadmete kasutamine on operatsioonisaalides aina kasvavas trendis. Palju erinevat infot on vajalik kuvada operatsioonisaalides kitsastes oludes ja EIZO on selles osas loonud erinevaid spetsiaalseid lahendusi, mis kõik arvestavad keskkonna jaoks olulist ohutust ja turvalisust.

CuratOR on spetsiaalselt loodud lahendus radioloogiaks, jälgimisruumide ja integreeritud operatsiooniruumide jaoks.

RadiForce G&R seeria monitoride resolutsiooni ulatus võimaldab diagnostikas kuvada just sobivaid pilte.

EIZO RadiForce Multi-Series tehnoloogia, näiteks võimaldab kuvada pilte kokku väga erinevatest seadmetest.

RadiForce MS236WT aga võimaldab teha arstidel käsitsi kirjutatud märkmeid otse ekraanile.

Mammograafias on detailide jälgimise jaoks vajalikud eriti hea pildiresolutsioon ja selleks on arendatud 5 megapiksline monitor, mis võimaldab tabada kõike detaile. Lisaks on näiteks RadiForce RX560 MammoDuo täpse kuvaga ja võimaldab võrrelda kaheekraanilise monitoriga värvilisi ning ka monokroomilisi pilte.

Euroopa Liidu juhendites on määratud kuidas rinnavähki jälgitakse ja diagnoositakse ning selles on välja toodud, et vastav ruum peab olema valgustusega 20 luksi või vähem. RadiLight monitor valgustab seina monitori taga ja nii saavutatakse nõuetele vastav valgustus, mis kindlustab, et ei ole tööd häirivaid peegeldamisi.

Hambaarstidel on oma töös tarvis vaadelda ülesvõtteid hammastest, närvidest ja pehmetest kudedest, mis tavamonitorist võivad paista ebaühtlaselt erinevate hallide varjundite kuvamisel. RadiForce MX-Series monitorid on loodud just hambakliinikute jaoks ja kuvavad kujutisi täpselt ja sujuvalt erinevaid varjundeid välja tuues. Lisaks röntgerülesvõtete uurimise võimalustele on need need omadused head ka värviliste piltide jälgimisel, kui on tarvis täpsest kujutist hammaste ja kudede värvusest.  

Tööstuses: merenduses, julgeolekus ja järelvalves

Tööstusettevõtete jaoks toodab EIZO töökindlaid monitore, mis võivad olla pidevas kasutuses. Enamasti on need keskkonnasõbralikud LED taustavalgusega, mis kestab kaua ja säästab energiat. Enamus mudeleid ei oma ventilatsiooniavasid ja kontrollnupud on tihendatud, st ei lase läbi vedelikke ja tolmu. Erinevatesse tööstusseadmetesse ja kohtadesse paigaldatavad monitorid on laialdaste konfigureerimisvõimalustega ja nende suurus võib ulatuda 10st kuni 19 tollini. Puutetundlikke ekraane on olemas selliseid, mis ka näiteks kummikindaga töötamist võimaldab ning nii tolmuses kui ka niiskes keskkonnas, mis tööstusettevõtetes ette võib tulla.

Merenduses on EIZO pakkumas kuni 46-tolliseid lauaekraane, mis on PCAP puute tehnoloogiaga seadmed ja võimaldavad heade kalibreerimise omaduste tõttu navigeerimiseks vajalikke merekaarte jälgida.

EIZO 23,1 ja 46 tollised IP monitorid võimaldavad arvutivaba paigaldust ja on sobivad kõikjale, kus on tarvis videojälgimise võimalusi turvalisuse tagamiseks ja järelvalves. EIZO teeb koostööd juhtivate videojuhtimissüsteemide tootjatega, et võimaldada tehniline sobivus ja tagada tugi.

EIZO toodete seas on terve rida lahendusi, mis võimaldavad turva ja jälgimiskeskkondi varustada unikaalsete tehnoloogiliste lahenduste ja hea kvaliteediga kuvadega. On olemas ka mudeleid, mis võimaldavad PC ja komposiit (BNS) sisendeid, et ühendada video jälgimise seadmeid, nagu lähiala televiisorid (CCTV) ja turvakaamerad. Samuti toetavad ka NTSC, PAL ja SECAM signaale.

Lennuliikluse jälgmiseks

Alates aastast 2005 on EIZO tootnud 2K missioonikriitilisi monitore lennuliikluse kontrolli jaoks ja arendanud selle valdkonna esimesed 4K x 2K monitorid, mis pakuvad uusi võimalusi kontrollandmete kuvamiseks.

Jälgimistornide lahendused arvestavad iga torni paigaldamisvõimalustega, värvilahenduste ja valgustingimustega. Kontrollkeskused, jälgimistornid, õppe- ja simulatsioonikeskused võivad arvestada selles osas laialdaste võimalustega nii suuruse, omaduste kui ka sellega, kas paigaldatakse standard või siis puutetundlik ekraan.

EIZO on olnud pioneer visuaalgraafika riistvaralahendustes. Re/Vue tooteliin pakub kodeerimise ja striimimise lahendusi täpsust ja töökindlust vajavatele lennukontrollikeskustele, kus on oluline valdkonna vajadustest tulenev kompressioonisuhe kui ka missioonikriitiline usaldusväärsus.

SafeGuard andmehõive ja sisujuhtimise lahendused on loodud selleks, et koguda erinevatest keskkondadest andmeid ja võimaldada juhtida, analüüsida ja jagada infot juhtumijärgsel uurimisel, otsimis- ja päästeoperatsioonidel, treeningute ja tegevuste analüüsimisel, kontrollimisel ja hinnangute andmisel. Need töötavad sujuvalt EIZO ATC riistvaralahendustega, mis sisaldavad monitore, kodeerimis ja striimimisvahendeid ja graafikakaarte.

EIZO monitore müüakse ametlike esinduste kaudu, et vältida hilisemaid probleeme.

Ametik esindaja Eestis on Crandali Kaubandus OÜ
Kontaktisik Tõnu Ritsbek
Mobiil­telefon: +372 5017817 www.crandali.ee
E-post: info@crandali.ee

Orginaalartikkel: https://www.ituudised.ee/sisuturundus/2018/09/27/eriomadustega-monitorid-vastavalt-valdkonnale